De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' is opgericht in 1851 (zie historie) en is daarmee één van de oudste watersport verenigingen van Nederland. De Vereeniging beschikt over een fraai Sociëteitsgebouw aan de Maas, waaraan zij haar naam ontleent, en van waaruit men een prachtig uitzicht heeft op de rivier met al haar scheepvaart.
Het huidige Vereenigingsgebouw aan de Veerhaven werd in 1909 gebouwd.
De Vereeniging kan trots zijn op vele sportieve successen waaronder Olympische zeilwedstrijden. Een zeer aansprekende prestatie is geleverd door erelid Conny van Rietschoten (1926- 2013) met zijn beide 'Flyer' zeiljachten, die twee maal in successie de Whitbread Round the World Race wist te winnen, tegenwoordig de spraakmakende Volvo Ocean race.

Zeilen

Locatie Kralingse Plas
Voor zeilen kunt u terecht op de Kralingse Plas. Naast de vele privé boten, liggen hier ook een aantal Vrijheden, Lasers, Cadetten, Optimisten, Max-Funn’s en RS Feva’s ter beschikking van de leden. Gedurende het seizoen worden zeilcursussen, wedstrijd-trainingen en andere zeilactiviteiten georganiseerd. De Kralingse Plas heeft een duidelijk familiekarakter. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hier terecht. Voor meer informatie verwijzen wij U naar de zeilcommissaris Kralingse Plas.

Locatie Zierikzee
Een groot aantal leden hebben hun schip in Zierikzee liggen. De Vereeniging stelt ligplaatsen (tegen betaling) ter beschikking. De Vereeniging organiseert jaarlijks wedstrijden op de Oosterschelde (Deltaweek). Voor meer informatie verwijzen wij U naar de commissaris Zierikzee en zeiltochten of de commissaris wedstrijdzeilen.

Roeien

Locatie Rotte
Aan het Prinsemolenpad ter hoogte van de Streksingel ligt de roeiloods van de Vereeniging. Leden, mits afgeroeid, kunnen hier gebruik maken van één van de best onderhouden vloten in Nederland: wedstrijdroeien (ook voor de jeugd), toerroeien of gewoon roeien in een vaste ploeg. De vloot wordt onderhouden door een eigen bootsman. Voor meer informatie verwijzen wij U naar de commissaris jeugd- en seniorenroeien.

Locatie Plantage

Vanaf de Oude Plantage aan de Nieuwe Maas kunnen leden roeien op stromend water. Op de rivier wordt voornamelijk geroeid in wherries. Toertochten naar o.a. Amsterdam, Dordrecht, of Schiedam worden regelmatig georganiseerd. Ook vindt bijna jaarlijks een buitenlandse roeitocht plaats. Voor meer informatie verwijzen wij U naar de commissaris toer-, rivier en overige roeiactiviteiten.

De Sociëteit

De unieke Sociëteit (rijksmonument) van de Maas, gebouwd met Jugenstil invloeden door de fameuze Barend Hooijkaas jr en Michiel Brinkman, is gelegen in het Scheepvaarkwartier aan de Veerdam 1.
Op de Sociëteit kan door de leden worden gelunched en gedineerd, ook kunnen er recepties, trouwerijen en overige evenementen worden georganiseerd voor en door leden. Een Sociëteitscommissie zorgt voor een groot aantal verschillende activiteiten gedurende het jaar.Onze locatie aan de Maas is één van de meest aantrekkelijke punten van Rotterdam, we mogen gerust zeggen 'Rotterdamser' kan het niet!

 • Maasnieuws 3/2017

  MaasNieuws 2017 03Maasnieuws nummer 3 is uit en zit vol met mooie zomerverhalen, roeisuccessen en nog veel meer. Een voorproefje:

  Zeilen: WK RS Feva Medemblik, WK Cadet Bruinisse, WK Optimist Thailand, de Rolex Fastnet Race 2017 met het Rotterdam Offshore Sailing Team, Maas Buiten Gaats naar Chatham, de Finse opera revisited: de Wulp op de Oostzee, NK Drakenklasse in Muiden en het “1000 mijls” Gezelschap
  Motorboot varen: “ De Maas”, maar dan anders, van Akkrum naar Maastricht
  Roeien: groot succes wedstrijdteam Maasroeiers, Marieke Keijser zilver op WK lichte skiff en de 70e IJsselmondetocht
  Vereeniging en Sociëteit: Society4Sail- 4 sociëteiten organiseren gezamenlijk activiteiten

 • Ilse Feenstra wint op de Tromp Boat Race

  In totaal wint De Maas viermaal op het Hilversums kanaal

  2017TBRIlse Feenstra roeide afgelopen zaterdag met Nereus (Floor van Lieshout) naar winst in het Lichte Dames Dubbeltwee veld. Ilse Feenstra, die sinds september studeert in Amsterdam, laat zien direct weer op goed niveau te kunnen roeien. Niet alleen kregen de meiden de medailles omgehangen, ook werd het baanrecord aangescherpt naar 20.43. Het baanrecord werd vorig jaar al verbeterd door een dubbeltwee uit Wageningen. De “Amsterdamse meiden” eindigden derde overall. Voor Ilse en Floor eindigden op de tweede plek Karolien Florijn en Isabel van Opzeeland (Die Leyhthe) met een kleine 20 seconden voorsprong, gewonnen werd door de Orca/Skoll combinatie; deze boot deed 20.16 over een afstand van bijna 5300meter. Annabel Oggel (Laga) uit de Maasjeugdopleiding werd tweede in het lichte dames veld met ongeveer 40 seconden achterstand op Ilse en Floor.

  Pau Koster werd in het meisjes 16 veld derde, slechts één seconde achter de winnares: Lisa Bruijnicx. Met een zevende overall tijd (M18 en M16) een mooie prestatie van Koster. Hetzelfde geldt voor Adine de Keijzer: met een vijfde tijd in het M16 veld en met zeer goed roeien kan Adine terugkijken op een goede race. Bij de meisjes 18 werd Fien van Westreenen derde en finishte daarmee 14 seconden achter de winnares Paulis. Fien traint regelmatig mee met De Maas en komt uit voor Willem 3. Annemijn de Kleer werd 15e in het M18 skiffveld en met 1,5minuut achterstand op de winnares komt ook zij steeds dichter bij Nederlandse top.

  Bij de junioren jongens roeiden Koen Rabenberg, Jeroen Smit, Jip Uiters, Tom Koolhaas en Luc Willemsen de “Boat Race”. Voor Smit de laatstewedstrijd als junior. De laatste week nam de kwaliteit van Jeroen weer verder toe en hij eindigde precies in het midden van het J18 veld: 21ste. Net voor Jeroen finishte Koen Rabenberg als 20ste in een tijd van 22.02,1,5 seconde voor Jeroen. Koen roeit volgens jaar nog junior en ligt nu al goed in het veld. De Jongens 16 roeiers Jip Uiters en Luc Willemsen roeiden ook al in het J18 skiff veld en werden daar 31ste en 36ste. Komend seizoen zijn deze heren officieel J18. Tom Koolhaas, die herstellende is van een blessure, werd 35ste van de 40 deelnemers.

  Carl Kars roeide bij de Lichte Heren skiff en werd daar keurig zesde in een tijd van 22.13, 57 seconden achter de winnaar: Bart Lukkes (Proteus). Pieter Wiltenburg roeide in het Veteranen D veld naar een baanrecord, 20.31, en werd daarmee tweede overall (+winnaar Veteranen D). De absolute winnaar kwam van Tromp, Reinout Schapen, die 3 seconden minder nodig had voor de wedstrijd. In totaal roeiden 73 ‘zevenentwintigplussers’ het veteranen skiff veld. Jacob Koster werd 41ste, John Uiters 55ste, en Jan Bruin 62ste overall.

  Naast bovenstaande skiff prestaties werd er ook gevaren in vieren. Frank Verhulst won de Veteranen G vier met stuur en de Veteranen G dubbelvier met stuur.

  Charles de Monchy kon helaas niet van start gaan afgelopen zaterdag en ontbreekt zodoende in de uitslagen. Een compleet overzicht is te vinden via www.trompboatraces.nl

 • Marieke Keijser roeit naar zilver op het WK

  2017 Marieke uitreikingmedailleDe eerste keer voor Keijser op een mondiaal eindtoernooi in de open leeftijdsklasse en meteen met het zilver om haar nek. Dat is het resultaat van het WK in Sarasota. Het WK vindt van 24 september tot en met 1 oktober plaats in Florida (USA). Op de eerste dag van het WK wist Marieke haar voorwedstrijd te winnen en plaatste ze zich daarmee, voor de halve finale van afgelopen donderdag. Met een derde plaats leek Keijser zich gespaard te hebben voor de medaillerace die een dag later plaats zou vinden. In de finale van vrijdag 29 september om 18.30 (nl tijd) roeide Keijser als vanouds oppermachtig. Brutaal nam ze de leiding de eerste kilometer. Een goede tactiek maar uiteindelijk had de Zuid-Afrikaanse een snellere tweede kilometer. Kortom; een goed toernooi gevaren en met een prachtig resultaat. Eerder dit jaar veroverde Marieke het zilver in de lichte skiff op de Wereldbeker in Luzern (ook daar won de Zuid-Afrikaanse). Maar ook een zilveren medaille was er in de Olympische klasse, de lichte dubbeltwee, op het EK afgelopen mei. Daar roeide Marieke samen met Ilse Paulis (Nereus en Olympisch Kampioen 2016).
  Kijk de zilveren race terug: http://www.eurovisionsports.tv/fisa/#dm9kOzkxNzgw

 • Najaarstraining Zeilen 2017

  kralingenOok dit jaar organiseert de KR&ZV De Maas een najaarstraining in samenwerking met de RZV en Aegir. Deze bestaat uit een serie van zes wedstrijdtrainingen. Deze trainingen zijn een voorbereiding op de wedstrijden van de Combi Rotterdam in het voorjaar. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor (beginnende) wedstrijdzeilers, die tenminste CWO II hebben. Er wordt afwisselend getraind op de Bergse Plas, Kralingse Plas en als het weer het toelaat ook op het Haringvliet bij Marina Stellendam. De Optimisten kunnen in overleg bij de verschillende verenigingen worden ondergebracht.

  Data
  22 oktober 2017 locatie Aegir
  29 oktober 2017 locatie Aegir
  5 november 2017 locatie Aegir (Als training wordt de IJsberen race gevaren)
  12 november 2017 locatie Stellendam (bij slecht weer RZV/ de Maas)
  19 november 2017 locatie RZV/ de Maas
  26 november 2017 locatie RZV / de Maas

  Kosten
  De kosten van de najaarstraining bedragen €160,- per deelnemer.

  Betalingswijze
  Bij de inschrijving dient er direct per iDeal betaald te worden.

  Wat is de rol van ouders?
  De kinderen krijgen begeleiding van een ervaren en hiervoor opgeleide trainer. Wel wordt hulp van ouders op prijs gesteld; bijvoorbeeld als walouder of ouders met vaarbewijs als hulp(ouder) voor de trainer.

  Dagindeling
  Een trainingsdag begint om 10.00 uur, zorg dat je dan opgetuigd en omgekleed klaarstaat. De trainingsdag is rond 16.30 uur weer afgelopen. Wedstrijden of bepaalde trainingen hebben soms een andere planning, die zult u dan per e-mail ontvangen!

  Uitrusting Optimist & zeilkleding
  Om zeilers en ouders een handvat te geven waar op te letten zodat zeiler en boot goed uitgerust het water op gaan, is de volgende handleiding geschreven. Het is voor de zeilinstructeurs ook fijn te weten, dat de Optimisten die meedoen aan T&B-acitiviteiten voldoen aan deze eisen.

  Veiligheidsuitrusting persoonlijk

  • De zeiler draagt een goed passend zwem- of reddingsvest (geen automatisch opblaasbaar vest); (a.u.b. geen vest met ‘kraag’; blijft altijd hangen achter de giek
  • Draag geen laarzen tijdens het zeilen, als je in het water valt dan worden ze letterlijk een blok aan je benen.
  • De Optimist heeft als veiligheidsuitrusting de volgende zaken aan boord Voldoende draagvermogen: of luchtdichte luchtkasten, of luchtzakken (3x);
  • 2 grote hoosvaten + 1 peddel; met touwtjes (shockkoord) vast aan boot;
  • Sleeplijn, vast voor in de boot. Minimale lengte 7 mtr. Lijn moet blijven drijven;
  • Mastborg;
  • Elastiek voor borging zwaard.

  Om te zeilen heb je verder nodig

  • Mast, giek, zeil, spriet, roer, zwaard, schoot en diverse lijntjes om het een en ander aan elkaar te bevestigen;
  • Schoot moet een zodanige lengte hebben dat giek geheel dwars, plus een stukje meer, buiten de boot kan komen. Deze lengte is totaal ongeveer 7 meter;
  • De bevestiging van de schoot aan giek is, om snel los te kunnen maken, met een snelsluiting(snapsluiting). Is de bevestiging aan de giek met een spruit uitgevoerd (meestal), dan moet er een borglijntje zitten tussen giek en midden van de spruit, waar de schoot vastgehaakt wordt. Dit om te voorkomen dat kind met zijn/haar hoofd klem kan komen te zitten tussen spruit en giek. Is echt gebeurd in het verleden, vandaar de eis;
  • Kleding tijdens het zeilen; een droogpak is in het voor- en najaar verplicht. Op andere momenten kan je ook een wetsuit dragen, met daarover heen, tegen de wind, een windstopper of een jas.
  • Schoeisel waar je voeten warm in blijven is verplicht, je voeten zijn als eerste koud bij koud weer!
  • De zon is feller op het water! Denk aan zonnebrand, petje en zonnebril, met touwtje.
  • Neem ook drinken en eten mee voor op het water.

  Veel kinderen hebben een waterdicht tonnetje mee aan boord voor zulke spullen. Geef het anders mee aan de trainer. En nu heb je genoeg aan boord om lekker te gaan zeilen!

 • RRC uitslagen 24/9 - en 500m RHF

  RRC Logo SGecombineerd met de Rotterdam Head First 2017  is op 23 september de eerste wedstrijd geroeid in het kader van de RotteRoeiCompetitie 2017-2018. 
  Hierbij de uitslagen per boottype, de gecorrigeerde uitslagen en het klassement

  Niet deel uit makend van de RRC, de uitslagen van de 500m van de RHF

 • Nieuws Rotterdam Head First

  headfirstraceDe Rotte Roei Competitie houdt haar eerste wedstrijd op de Willem Alexander Baan en heeft deze gekoppeld aan een goed doel; de ondersteuning van het onderzoek naar Alzheimer.

  ROTTERDAM HEAD FIRST

  De wedstrijdformule is nieuw en gericht op deelname van alle roeiers die de competitie willen aangaan. De start is op zaterdagmiddag 23 september om 14.00 u en de muziek met borrel barst los om 16.30 u.
  De boten kunnen op de trailer naar de baan, maar makkelijker is het om naar de steiger op de Rottemeren te roeien en daar de boot over te dragen om vervolgens naar de wedstrijd te gaan. Voor de terugtocht is een trailer beschikbaar die de boten weer bij de loods zet, de roeiers worden die dag met een busje teruggebracht.

  Blikken worden uitgereikt aan de dagwinnaars in de twee afstanden per klasse. De 4500m wedstrijd geldt daarnaast mee in de Rotte Roei Competitie.

  Het bestuur van de Maas heeft het voornemen om hier het jaarlijkse wedstrijdtreffen op de Willem Alexander Baan van te maken! Daarom een dringende oproep aan alle (wedstrijd) roeiers om deze zaterdagmiddag mee te doen en het evenement te doen slagen. Het is de bedoeling dat de regionale verenigingen in de organisatie gaan participeren zodat het een interessante jaarlijkse regionale wedstrijd wordt.

  Inschrijven kan via de Maas, Rotte Roei Competitie en via de site; www.Rotterdamheadfirst.nl. In alle gevallen worden de inschrijvingen naar de laatste site doorgeleid om een eenmalige inschrijfgeld voor het goede doel te doen ( € 25,- p.p). De uitgave is vergeten voor je het weet .

  DOET ALLEN MEE !!!!!!!

  In het kort:
  • 23 september 2017 vanaf 13.00 uur
  • Locatie Willem Alexander Baan
  • Afstanden: 4500m – telt mee voor de RRC- en 500m sprint - apart blik per klasse -
  • Alle boten en roeiers combinaties zijn mogelijk door de correctiefactoren
  • Boten kunnen op botenwagen voor de terugreis naar de Maasloods aan de Rotte
  • Pendelbusjes voor de terugreis naar de Maasloods
  • Blikuitreiking voor alle klassen einde middag met snacks, borrel en muziek
  • Inschrijfgeld € 25,- p.p.
  • Roei voor het goede doel: Alzheimeronderzoek!

  Programma
  14.00 uur Start 4500m
  15.30 uur Start 500m
  16.00 uur Einde wedstrijden
  16.30 – 18.30 uur Borrel en muziek

  Inschrijven
  Via de website van de Maas – Rotte Roei Competitie
  www.de-maas.nl/index.php/nl/rotte-roeicompetitie 

  Steun Alzheimeronderzoek
  De Willem-Alexander Baan staat 23 september 2017 voor de vijfde keer in het teken van roeien voor het goede doel: onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, neemt de komende jaren sterk toe. Wetenschappelijk onderzoek biedt de enige oplossing om een behandeling voor deze ziekte te vinden.

  Daarom gaan roeiers, met en zonder ervaring, met elkaar de strijd aan en proberen daarbij zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Roei mee tegen Alzheimer!

  Voor meer informatie over Alzheimeronderzoek
  bezoek onze website: www.erasmusmc.nl/alzheimercentrum/ 

  Voor meer informatie;
  Jouke Post Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Laura van der water Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Enthousiaste roeiactiviteiten op een zaterdagochtend

  zaterdagmorgen promoEén van onze leden en uitstekend fotografe Ellen de Monchy heeft een prachtige serie gemaakt van roeiers op de Rotte op een zaterdagochtend. De foto’s zijn -na inloggen-  te vinden op de foto pagina van De Maas-site: ga naar MijnMaas, kies Maas-foto’s, log in en kies de link  ‘Enthousiaste roeiactiviteiten op een zaterdagochtend’.

 • Rotte Roei Competitie 2017-2018

  We gaan weer beginnen !
  De data voor de RotteRoeiCompetitie 2017-2018 zijn:

  23 sepRRC Trajecttember ‘17, samen met de Rotterdam Head First Race op de WA-Baan. Zie komend apart bericht.
  28 oktober ‘17,
  25 november ’17,
  30 december ‘17,
  27 januari ‘18,
  24 februari ‘18,
  24 maart ‘18

  Start 10:00 uur.
  Inschrijven via de websiteof vóór 9:00 uur op de Roeiloods van De Maas.

 • Vrijdag 1 september kick-off wedstrijdseizoen

  IMG 20170824 WA0000Hoewel de trainingen van het wedstrijdteam afgelopen maandag weer van start zijn gaan, vindt de officiële kick-off van het wedstrijdseizoen plaats op vrijdag 1 september. Om 17.00 uur wordt er globaal uitgelegd hoe het komend wedstrijdseizoen eruit komt te zien. Vervolgens worden de eerste twee maanden besproken. Hier zullen onder andere Wessel van der Plas, Yorick Wilton en Thomas Notermans aanwezig zijn.

  Op deze vrijdag 1 september zal tevens het vrijdagmiddagroeien, evenals de vrijdagavondjes, weer van start gaan. Na acht weken trainen wordt er eind oktober afgeroeid.

  Geen wedstrijdroeier maar wel ambitie?
  Dan ben je zeker welkom op vrijdag 1 september. Deze middag is er juist voor diegenen die meer willen trainen dan alleen op vrijdag.

 • Indoortrainingen start 7 november

  2017 IndoorDe eerste indoortraining staat gepland op dinsdag 7 november. Op alle dinsdagen in de maanden november, december, januari en februari werken het wedstrijdteam, de jeugd en de veteranen aan een optimale voorbereiding van het wedstrijdseizoen in 2018. Onder leiding van onze expert Herman Wilton zullen we allemaal fit de winter door komen. Voor het wedstrijdteam is de indoortraining een onderdeel van het programma en zij zullen daarom automatisch deelnemen.
  Trainen, in de gymzaal aan de Pergolesilaan, kan op de volgende momenten:
  1) Dinsdag 16.00 – 17.00uur
  2) Dinsdag 17.15 – 18.15uur
  3) Dinsdag 18.30 – 19.45uur
  4) Dinsdag 20.00 – 21.15uur
  De kosten voor deelname bedragen €40 voor de jeugd en €70 voor de veteranen. Dit wordt via het secretariaat verrekend.
  Ook een goede voorbereiding op de Heineken & Head of gewoon beter worden? Meld je aan bij Elsa Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp indoor 2017-2018 en geef je voorkeur aan voor welk trainingsmoment.

 • Ilse Feenstra 9e op junioren WK

  IMG 20170809 WA0000Derde in de B-finale dat was uiteindelijk het resultaat voor de nationale dames dubbeltwee met Ilse Feenstra en Femke van der Vliet (Viking). Daarmee kijken de meiden terug op een goed toernooi en weten ze waar de winst valt te behalen om uiteindelijk A-finales te varen op het WK.

  Met maar liefst 28 boten was het dubbeltwee veld erg groot. Buiten dat het veld zeer competitief is, lijket het aantal deelnemers op het junioren eindtoernooi ook jaarlijks te toe te nemen.
  Het toernooi begon op woensdag 2 augustus. De meiden roeiden naar de eerste plek in de voorwedstrijd. Bij meer dan 24 inschrijvingen worden er kwartfinales geroeid, dit betekende dat Ilse en Femke zich direct hadden geplaatst voor deze finale, en dat ze zodoende de herkansing aan zich voorbij konden laten gaan. Dat betekent een extra hersteldag en op vrijdag 4 augustus de volgende race. De kwartfinale werd spannender: na een goede eindsprint waar Ierland werd verslagen werden de dames net tweede achter de latere winnaressen van het brons; Canada. In de kwartfinale gingen de eerste drie door naar de halve finale. Helaas werd daar niet de beste race van de meiden neergezet en werden ze hier zesde. De halve finale is op een toernooi de lastigste en belangrijkste wedstrijd, het zijn eigenlijk alleen maar verliezers (winnen doe je pas in de A-finale). De eerste drie varen de A finale en plek 4 t/m6 varen op zondag de B-finale. In de B-finale wisten de nationale talenten zich deels te herpakken en werden derde achter Ierland en Frankrijk. Uiteindelijk werd Groot-Brittannië wereldkampioen, Duitsland werd tweede en zoals geschreven ging Canada met het brons huiswaarts. Een zeer nuttig toernooi, dat is wat het was voor deze meiden. Zowel Ilse als Femke zijn lichte roeisters. Voor hen ligt bij het lichte dames roeien een mooie toekomst te wachten. De beste resultaten van de Nederlandse equipe kwamen van de meisjesdubbelvier (zesde) en de junioren Holland acht (eveneens zesde).

 • Zilver voor Birgit Cornelissen en Fien van Westreenen op de Coupe

  IMG 20170730 WA0001Afgelopen zaterdag kreeg de Nederlandse meisjes dubbeltwee het zilver omgehangen na een zeer spectaculaire race op de Coupe de la Jeunesse. Birgit Cornelissen en Fien van Westreenen roeiden trots naar het erevlot in het Belgische Hazewinkel en konden daar de Spaanse winnaressen en de bronzen Britten feliciteren.

  IMG 20170730 WA0000De Coupe de la Jeunesse is een talentenwedstrijd voor roeiers die net onder het WK niveau zitten. Voor deze 15/16 roeisters ligt een mooie roeicarrière in het verschiet. Op de zondag veroverde het duo brons en moesten ze helaas de Britten en de Spaanse meiden voor zich dulden. De meiden dubbelvier met Adine de Keijzer, Pau Koster, Pien Ruigrok en Pleun Bon wist geen finale te halen maar wist op zondag goed mee te komen in een sterk bezet veld. Hidde Meijer werd op zondag zesde in de A-finale van de jongens acht. Informatie en uitslagen van de Coupe de la Jeunesse zijn te vinden op www.cdlj2017.be

 • Wereldrecord voor Keijser in voorwedstrijd WK

  IMG 20170720 WA0001Marieke Keijser won zeer overtuigend haar voorwedstrijd tijdens het WK onder 23 jaar in Plovdiv.
  Niet alleen roeide Marieke acht seconden voor de nummer twee, de Duitse Sophia Krause, ook roeide Nederlands beste lichte roeister naar een tijd van 7.28,35. Dat laatste is ’s werelds snelste tijd ooit geroeid in de categorie "onder 23 jaar". Het senioren wereldrecord bij de lichte vrouwen staat op 7:24.46. Daar zit Keijser nog een kleine vier seconden vanaf. Overigens is dit wereldrecord geroeid door Zoe McBride (Nieuw-Zeeland) in 2015. Zoë is geen onbekende van Marieke zo won ze goud tijdens de tweede wereldbeker vorig jaar in Poznan, Marieke veroverde hier op slechts één seconde achterstand het zilver. Daarnaast heeft Marieke bij Zoë deelgenomen aan een trainingsstage van de Nieuw-Zeelandse equipe afgelopen winter.

  Door winst in de voorwedstrijd heeft Marieke zich direct geplaatst voor de halve finale welke plaatsvindt op zaterdagochtend om 10.02 of 10.09 onze tijd. Het WK is live te volgen via www.worldrowing.com

 • Marieke Keijser start WK onder 23jr

  IMG 20170719 WA0001Het WK onder 23 jaar vindt van woensdag 19 juli tot en met zondag 23 juli plaats het Bulgaarse Plovdiv.

  Marieke Keijser zal Nederland vertegenwoordigen in de lichte dames skiff. Keijser gaat er alles aan doen om haar titel te prolongeren. Vorig jaar werd de Maasroeister namelijk wereldkampioen op haar eigen thuisbaan in Rotterdam.
  Op donderdagochtend vindt om 10.00uur haar voorwedstrijd plaats, met onder andere Zweden, Portugal en Duitsland als tegenstandsters. De eerste twee zullen zich direct plaatsen voor de halve finale, de anderen varen een herkansing op vrijdagochtend. De beste 12 roeisters strijden zaterdag om 11.02 of 11.09uur voor een plek in de A-finale. De medaillerace wordt zondag om 10.10uur verroeid. De belangrijkste concurrentie lijkt met name te komen van de Italiaanse Clara Guerra. Guerra werd in Rotterdam wereldkampioen bij de junioren. Ook Zweden heeft met Annie Svensson een goede roeister gestuurd, net als Oostenrijk, aldus NLroei.

 • Grachtentocht 2017 - Zondag 1 oktober

  2017 Grachtentocht FlyerTraditiegetrouw wordt er in het najaar een grachtentocht georganiseerd die de maas-roeiers de gelegenheid biedt om dwars/door/over en langs de Amsterdamse grachten te varen met als afsluiting een gezamenlijk diner bij onze zustervereniging KARZV-deHoop. Het aantal deelnemers is beperkt en hangt af van het aantal wherry’s die "De Hoop" ter beschikking heeft. Dus wacht niet te lang met inschrijven. Inschrijving graag per ploeg van 4 roeiers via deze link. Kosten € 40,- p.p.

 • Marieke Keijser wint zilver op wereldbeker

  IMG 20170708 WA0006IMG 20170708 WA0005Tijdens de laatste wereldbeker van dit seizoen heeft Marieke Keijser haar prijzenkast uitgebreid met een zilveren plak.
  De derde wereldbeker vindt meestal plaats in Luzern (Zwitserland). Wellicht echter in 2019 op de Willem-Alexander Baan tijdens de Holland Beker.
  In de race pakte Marieke nog aanvankelijk de leiding maar kon deze iets na halverwege de race niet meer vasthouden. De ervaren Zuid Afrikaanse ging er met de winst vandoor. Marieke zal over twee weken haar WK-titel prolongeren op het WK onder 23 jaar. Eind september zal Keijser starten in de skiff op het senioren WK in de USA.

 • Maasnieuws 2/2017

  Maasnieuws 2017 02bMaasnieuws nummer 2 is uit! Een mooi “ voorjaarsnummer” met veel Maas activiteiten en - nieuwtjes zoals:

  Zeilen: Team Brunel in de Volvo Ocean Race onder Maasvlag, Maas Buiten Gaat naar Chatham, Maasflyers, Jeudkamp Hoek van Holland, Roffa Rookies-Rotterdam Offshore Sailing Team, Hemelvaart = Pin Mill, Gwelan op reis
  Roeien: resultaten NK roeien, Marieke Keijser zilver EK, Koninklijke Holland Beker, roeiles aan scholieren, 24 uur van de Rotte
  Vereeniging: verslag van de ALV en de uitreiking van de prijzen en de penningen, Topsport Nederland: een terugblik door Peter Bakker, Maasetiquette Sociëteit : Maas Bridge Competitie 2016 - 2017

  Een oproep aan alle Maasleden: neem de tijd om tijdens de komende roei - en/of zeilvakantie foto’s te maken en een stukje te schrijven over al het moois dat voorbij komt voor nummer 3!

 • Grote medailleoogst op Slotwedstrijden

  2017SlotwedstrijdenMet zeven overwinningen was het ook op de laatste nationale wedstrijd van dit seizoen een groot succes.

  Winst was er op zaterdag voor Hidde Meijer in de jongens 18 skiff. De Maas wist zowel de M16, M18 en de dames Elite dubbeltwee te winnen. Het waren Adine de Keijzer, Pien Ruigrok en Ilse Feenstra met Jolien Feenstra die voor dit succes zorgden in de juniorenvelden. Marieke Keijser won samen met Miriam Visser de dames dubbeltwee. De M16 acht mocht eind van de zaterdagmiddag aanleggen aan het erevlot en Pien en Adine mochten zo wederom blikken in ontvangst nemen. Op zondag wist de M16 dubbelvier met Pau Koster, Adine de Keijzer, Fien Ruigrok en Pleun Bon als eerst over de finish te komen en won Marieke de lichte dames Elite skiff. Alle (Maas)uitslagen zijn terug te vinden op http://regatta.time-team.nl/nsrf/2017/results/c63.php

  Komende maanden staan de internationale wedstrijden op het programma met de derde wereldbeker (komend weekend), Coupe de la Jeunesse in België (eind juli), WK onder 23 jaar in Bulgarije (eind juli), het junioren WK in Trakai (begin augustus) en eind september het WK in USA. Later volgt hier meer informatie over.

 • 70e IJsselmondetocht – wind mee , wind tegen en stroom mee

  IJsselmondetocht2017 118Foto's (c) Hans WijkerZoals ieder jaar proberen we van uit de organisatie deze tocht op een zondag te plannen waar we de stroming zo gunstig mogelijk hebben voor onze roeiers.
  Op de vrijdag voorafgaand aan deze Lustrum editie was het nog onzeker of de wind voorspellingen ons gunstig gezind waren. In telefonisch overleg met alle bezoekende team captains waar we konden waarschuwen voor een pittige tocht werd afgesproken dat het definitieve GO sein gegeven zou worden op zaterdag om 07.00 uur...als de windvoorspellingen niet erger werden dan 5 BFT.

  Gelukkig kon het sein GO gegeven worden en gingen we op zondag 25 juni zeer vroeg van start. De ploegen werden allemaal verwacht om 05.30 uur want we wilden zo vroeg mogelijk beginnen met de tocht zodat we tot aan de Noord nog stroom mee zouden hebben.
  Door de behulpzaamheid van alle roeiers lagen alle 12 wherries in een vlot tempo in de kom te wachten. Om 06.33 uur werd het startsein gegeven en begonnen we aan onze tocht.
  Dit jaar waren de bezoekende roeiers van de tocht afkomstig van Het Spaarne, de Viking, de Goudse en De Laak. Er deden 4 Maasteams mee. Begeleid door 2 sloepen en 1 RIB voor de veiligheid en assistente op het water.
  Zo werd al direct na de start gevraagd om schroevendraaiers voor een manchet aan te draaien van 1 riem. Gezwind werden die met de RIB naar het noodlijdende team gebracht in de Gans. De Gans kreeg een sleepje en kon even de reparatie uitvoeren.
  Het konvooi roeide gewoon verder, onder de Brienenoordbrug door, langs Huis ten Donck bij Ridderkerk de Noord op. Daar kwam de wind al flink vanaf de westkant. Nabij Alblasserdam ging het konvooi de Rietbaan in en kon er meer beschut geroeid worden naar de Strooppot waar we een sanitaire pauze en een wisselpunt hadden voor een estafette ploeg van Het Spaarne.

  Zoals we hadden gepland gingen we om half tien bij Dordrecht over stuurboord uit van de Noord en de Oude Maas. Daar kregen de roeiers de wind vol op de boeg. Er zijn bijzondere foto’s gemaakt waar optisch de roeiboot onder water gaat maar alle roeiers toch hun voeten drooghouden.
  Op dit stuk van 20 kilometer tot aan de lunchstop werd ook de 10 kilometer wedstrijd gehouden. Er deden 3 ploegen mee. Dit jaar deed het snelste team (RV De Laak) er 1uur en 11 minuten over met wind 4Bft tegen en windvlagen van 50 km/h. Puike prestatie.
  Het eerste team roeide om half twaalf Jachthaven Rhoon binnen voor de lunch. Het laatste team kwam een uur later binnen. Er werd genoten van de lunch die dit jaar werd verzorgd door Sjaan van de jachthaven en er werden nieuwe roei vriendschappen gemaakt.

  Om half twee moesten we weer alle wherries op het water hebben voor het naar verwachting zwaarste stukje van deze tocht: De 9 kilometer op de Oude Maas tot aan de hoek van Het Scheur. Een aantal wherries kreeg een verplicht sleepje om aansluiting te houden met het veld.
  Nabij de hoek moesten we het veld compacteren zodat we voor de Haven authoriteiten als een blokje scheepjes behandeld konden worden.
  Een uur eerder dan verwacht waren we om half drie, onder de Botlekbrug door en wachtte ons de RPA 16 op. Na overleg werd besloten dat we daar even moesten wachten voor een opvaart van de Star Curaçao naar de 1e Pet(roleumhaven). Na de goedkeuring van de RPA 16 gingen we de Nieuw Maas op. Wind sterk mee en stroom mee op dit stuk. De wherries vlogen terug naar de stad. We hadden weinig verkeer dus we mochten vaak gewoon verder.
  Aan het eind van de Koningshaven hebben we wel weer het veld ingedikt omdat het moeilijk compacteren is op de Nieuwe Maas nabij het oversteekpunt.
  De tijd van terugkomst in de haven van de Watertoren is dit jaar geklokt om 16.46 uur. Een geweldige prestatie voor dit “monsterrondje”. Hulde aan alle deelnemers en begeleiders.

  We zullen zo snel mogelijk de datum voor de 71e editie in 2018 wereldkundig maken zodat we wederom een Ware Roei Belevenis kunnen aanbieden.

  Een uitgebreide fotoreportage, gemaakt door Hans Wijker, is hierte vinden.

 • Team Brunel opnieuw in de Volvo Ocean Race

  VOR logo VOR actionWe hebben de eer u als een van de eersten het volgende nieuws te brengen:
  Team Brunel en De Maas zijn terug in de Volvo Ocean Race!

  Het succesvolle Team Brunel kwam tijdens de afgelopen editie als 2e over de finish. Wij spraken toen als De Maas onze steun uit om Team Brunel en de organisatie daarachter, Sailing Holland, in de volgende race weer aan de start te krijgen, met een winnende campagne. Samen starten wij het Maas Team Brunel project op, om jongeren de kans te geven te 'proeven' hoe het is om een Volvo Ocean Racer te varen.

  Het team van Sailing Holland bleef aan het hoofd doel werken, met een sterk team aan de start verschijnen van de volgende editie, die start op 23 oktober.
  Bouwe Bekking en Gideon Messink hebben het nu voor elkaar en staan weer aan de start, met een campagne met een hoog Rotterdam gehalte, en een focus op de talentontwikkeling. Iets waar De Maas zich ook hard voor maakt en waar we derhalve nog enthousiaster van worden.

  Leest u het persbericht en bekijkt u het eerste maar vast niet laatste spectaculaire filmpje. En bovenal; meldt u wanneer u op welke wijze dan ook wilt bijdragen aan dit pracht project!

  Met nautische groeten


  Team Brunel opnieuw in de Volvo Ocean Race

  Team Brunel doet weer mee aan de Volvo Ocean Race 2017-18. Na het succes van Team Brunel in 2015-16 staat Bouwe Bekking opnieuw aan het roer. Daarmee staat hij voor de achtste keer aan de start van de race der races en is Bekking de meest ervaren Volvo Ocean Race schipper ooit. De overdracht van die ervaring aan de nieuwe generatie staat centraal in deze race.

  “Het doel van het team is om de nieuwe generatie een versnelling te geven. We zijn succesvol als we ervaring en talent optimaal samenbrengen. We winnen door kansen te creëren voor de nieuwe generatie”, aldus Bouwe.

  Door ervaring, kennis, organisaties en mensen met elkaar te verbinden creëren we nieuwe toekomstmogelijkheden. Voor het zeilen, voor onze planeet en voor het individu. Dat begint al met onze teamselectie “We willen kansen creëren voor jonge talenten zoals Carlo Huisman (25) die net met Emirates Team New Zealand de America’s cup heeft gewonnen.”

  “Brunel zal met name de nieuwe generatie technici helpen om in korte tijd ergens in de wereld het roer over te nemen. Engineers create the future”, aldus Jan Brand, oprichter van Brunel, die zich persoonlijk ook hard heeft gemaakt voor deelname aan de race 2017 - 18.

  Team Brunel is een initiatief van een samenwerking van Nederlandse organisaties en investeerders waaronder Jan Brand, Brunel, Abel Delft, ACE Ingenieurs- & adviesbureau, P2 Managers, Royal Huisman Shipyard B.V. en EY.

Ga naar boven