SocieteitAanDeMaas2

IJMT2015 153_fotostripAlle foto's

Zoals elk jaar organiseerden we onze nationale tocht met marathon karakter. Dit jaar viel de IJsselmondetocht op zondag 13 september. De weersvoorspelling voor die dag waren gunstig. Weinig wind en een zonnige ochtend. De getijvoorspellingen gaven een beeld zoals de jaren ervoor en we verwachten op tijd bij onze lunchstop te arriveren.
Vol goede moed verzamelden zich 20 ploegen in de vroege ochtend op de rivierlokatie aan de Plantagelaan.

Dit jaar deden er 3 en een halve Maasploeg mee plus 16 en een halve ploegen van andere verenigingen. Zoals voorgaande jaren deed UR Viking mee met 3 ploegen, Nautilus deed mee met 1 ploeg. Roeiers uit Steenwijk kwamen vanaf de verste uithoek om deel te nemen met boot in combiploeg met Rijnland! Ook waren er 3 ploegen uit Gouda, een ploeg van Arross uit Oss en een damesploeg uit Zeewolde. Er waren 2 ploegen van RV Rijnmond plus een ploeg van RV de Hertog uit Den Bosch. DDS deed mee met 1 ploeg evenals RV de Zaan. Een bijzondere ploeg leverden onze vrienden van het Spaarne. Van die Leythe was er 1 losse inschrijving die we bij een ploeg van Viking konden plaatsen. En 2 dames van de Eem hebben onze halve Maasploeg aangevuld.

Het palaver was kort want de meeste informative was al van te voren naar de ploegen gemaild. Deze tocht varen we geheel in konvooi door een motorschip die zichtbaar is op de radar voorop te hebben en een motorschip met radar achterop te houden. Daartussen bevinden naast de wherries zich nog 2 begeleidingsschepen waaronder 1 snelle RIB voor de noodgevallen.
Na het verzamelen van alle wherries in het kommetje van de Watertoren werd het startsein om 07.33u gegeven. Geen significante afwijking met de 5 voorafgaande jaren.
Al in de Noord merkten wij dat het veld te lang werd en moesten we ingrijpen om het programma beter aan te sluiten. De hoek van de Noord met de Oude Maas passeerden we rond 10.45u; later dus dan voorgaande jaren.
De 10 kilometer wedstrijd voor de liefhebbers, dit jaar 8 ploegen werd in het veld tussen 11 en 12 uur gedaan. 1 ploeg is uit de wedstrijd genomen vanwege de aansluiting met het programma.
Van de gezamenlijke lunch werd door iedereen genoten op het gazon en terras van jachthaven Rhoon. Vanwege het tij en de afvaart van het cruiseschip de Rijndam moest het konvooi alweer om kwart over één vertrekken.

Prachtig is het om te ervaren hoe veilig er om wordt gegaan met een roeiend konvooi. De boot van de Rotterdam Port Authorities kwam ons al bij de bruggen van Spijkenisse ophalen, de RPA2 dit jaar.
Net als voorgaande jaren vlogen de roeiers de hoek om bij het Scheur, de hoek van de Oude Maas met de Nieuwe Maas. Onder regie van de RPA2 werd beheerst en resoluut bij de commerciele havenmonden overgestoken. Voor veel roeiers was het de eerste keer om zo op stromend water tussen deze grote schepen door te varen. Met stroom naar binnen en stevige oostenwind onstonden aardige golven.

Om 16.45u waren we voorlangs de Rijndam die rond de klok van zes van wal zou steken.

Vol verhalen en ervaringen waren alle teams weer veilig op de wal tussen half zes en zes. Veel dank is uitgesproken door de roeiers voor het begeleidende team schippers en de uitstekende catering. Ook het diner buffet was wederom uitstekend.

Uitslag van de 10 kilometer wedstrijd 2015
Klassement tijd captain Boot
1. RV Nautilus 0.52’05” Ernie Kortram IJssel
2. URV Viking 0.52’14” Miriam van de Ven Fuut
3. R&ZV Gouda 0.58’13” Jens Nooitgedacht Doubs
4. RV Amenophis 0.58’39” Ingrid Munneke Spree
5. RV Rijnmond 1.00’36 Jaco jan Doornbosch Weer ribben
6. RV Rijnmond 1.07’33’ Therèse Brants Rottemeren
7. R&ZV Gouda 1.11’50” Cees Leenheer Marne

Chapeau aan alle roeiers!

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven