SocieteitAanDeMaas2

Toertochten bij de Maas
Elk jaar maken we een agenda met toertochten waaraan ervaren roeiers kunnen deelnemen. Een aantal tochten organiseren we zelf.
In de toertochten kalender kunt u de tochten van dit jaar vinden.
Veel roei plezier!

<< Over Jeugdroeien bij De Maas>>
Roeiers behoren in Nederland al vanaf hun 27e jaar tot de Veteranen divisie. De Maas heeft dan ook een grote groep Veteranenroeiers, van verschillend roeiniveau. Vanuit de roeiopleiding ontstaan roeiploegen, maar ook uit de ‘horizontale invliegers’, meestal oud wedstrijdroeiers, ontstaan roeiploegen. Deze ploegen blijven vaak in min of meer gelijke samenstelling jaren op het water. Van tochten op zondagochtend over de Rotte met koffiepauze tot het starten van nationale en internationale wedstrijden met bijbehorend trainingsschema, alle varianten zijn te zien. De Veteranen roeiers zijn zeer actief en betrokken bij veel van wat de Vereeniging bindt.

2016Hollandia01Marieke wint LDSA en DSA skiff, Ilse wint LDN skiff, Pien wint M16 skiff, Sam&Hidde winnen J18 2-.
Een succcesvol weekend, dat is het voor een groot aantal roeiers geworden tijdens de Hollandia roeiwedstrijden afgelopen weekend op de Bosbaan. Op zaterdag liet Marieke Keijser wederom zien de allerbeste te zijn. Door eerste te worden in haar voorwedstrijd van de LDSA skiff, plaatste Marieke zich voor de A-finale van de meiden tot 59kg. Dat Marieke nog steeds in vorm is, blijkt uit haar overmacht: met 12 seconden verschil bleef Marieke nummer twee, Amber Kraak, voor. In hetzelfde veld won Ilse Feenstra heel knap haar voorwedstrijd en liet de nummer 5 van afgelopen NK, Mirjam Box, achter zich. Uiteindelijk werd Ilse zesde in de A-finale. Bij de lichte dames beginnelingen plaatste Annabel Oggel zich voor de A-finale door tweede te worden in de voorwedstrijd. In de finale moest ze haar meerdere erkennen in Asopos en Laga, en werd Oggel derde. Maar, zo midden in haar eindexamenperiode een prima prestatie. Bij de meiden onder 17 werden Pien en Jolien derde in de A-finale M16 dubbeltwee. Hidde Meijer verbeterde met 10 seconden zijn PR bij de J18 skiff tot 7.34 en roeide daarmee erg knap de 5de tijd overall (van totaal 40 skiffeurs).

2016Hollandia02Op dag twee van de Hollandia werden maar liefst 4 overwiningen behaald. Dat Marieke de snelste lichte dame is van Nederland, heeft ze meerdere malen bewezen. Maar ook het zware DSA-veld ligt haar goed. Met 3 seconden vorsprong op Rosa Bas won Marieke ook de open klasse bij het Nederlandse vrouwenroeien. Rosa Bas werd op het NK afgelopen april vierde van Nederland. 15 min na de gouden race van Marieke veroverde de 16-jarige Ilse Feenstra haar eerste 'tellende' blik bij de senioren. Ze won na een zeer volwassen race, waarbij ze zich niet gek liet maken de eerste 1000m, het Lichte Dames Nieuwelingen veld. Pien Ruigrok liet haar kwaliteit weer zien bij de meisjes 16 skiff; ze won haar heat en liet zien wat goed roeien is. Met een 2016Hollandia03zeer goede tijd van 8.37 roeide ze tevens de twee tijd overall en moest ze helaas slechts 1 seconde toegeven op (de in de heat 2 roeiende) Isabel van Opzeeland . Isabel veroverde afgelopen april nog het brons op het NK klein. Bij de jongens wist Jeroen Smit net geen B-finale te halen in de LN skiff, maar roeide wel een PR van 7.49. Bij de J18 2- wisten Sam van Bekkum en Hidde Meijer de sensationele race knap te winnen. Lukte het Machiel en Wouter tijdens de Damen nog om in de 2- met de winst ervandoor te gaan, was het nu de beurt aan de eerstejaars 17/18-roeiers van De Maas. De jongensacht van De Maas werd op zondag eind van de dag tweede in de A-finale. De M16 4x , met Pien, Birgit, Adine en Jolien, werd derde in de A-finale.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven