SocieteitAanDeMaas2

Toertochten bij de Maas
Elk jaar maken we een agenda met toertochten waaraan ervaren roeiers kunnen deelnemen. Een aantal tochten organiseren we zelf.
In de toertochten kalender kunt u de tochten van dit jaar vinden.
Veel roei plezier!

<< Over Jeugdroeien bij De Maas>>
Roeiers behoren in Nederland al vanaf hun 27e jaar tot de Veteranen divisie. De Maas heeft dan ook een grote groep Veteranenroeiers, van verschillend roeiniveau. Vanuit de roeiopleiding ontstaan roeiploegen, maar ook uit de ‘horizontale invliegers’, meestal oud wedstrijdroeiers, ontstaan roeiploegen. Deze ploegen blijven vaak in min of meer gelijke samenstelling jaren op het water. Van tochten op zondagochtend over de Rotte met koffiepauze tot het starten van nationale en internationale wedstrijden met bijbehorend trainingsschema, alle varianten zijn te zien. De Veteranen roeiers zijn zeer actief en betrokken bij veel van wat de Vereeniging bindt.

2016khb01Het was een fantastisch weekend voor De Maas: in alle velden wisten De Maas roei(st)ers vooraan te varen.

Ladies Trophy
In het hoofdnummer van de dames, de Ladies Trophy, roeide Marieke Keijser. Middels een tweede plek in de voorwedstrijd, 5 seconden achter Emma Twigg, plaatste Keijser zich direct voor de halve finale op zondag. In de halve finale trof ze Karsten (7-voudig Olympisch deelneemster, 12-maal winnares Ladies Trophy). Middels de derde plek plaatste de Rotterdamse lichtgewicht roeister zich knap voor de A-finale. In de finale werd Marieke vierde en liet ze Nederlands kampioen bij de zware dames, Karolien Florijn, achter zich. Roos de Jong, zilver op het NK-klein, werd zesde.
1. Emma Twigg, 2. Lisa Scheenaard 3. Ekatharina Karsten 4. Marieke Keijser, 5. Karolien Florijn, 6. Roos de Jong.

W8+
Wianka van Dorp startte met haar vrouwenacht die zich onlangs kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Rio. De dames deden wat van hen verwacht werd en wonnen dit veld. In hetzelfde veld roeide Ilse Feenstra met de nationale juniorenacht, deze wist de finale helaas niet te halen.
1. KNRB, 2. GBR, 3. Laga

2016khb022016khb03

W4x
Marieke Keijser, Annick Taselaar, Karolien Florijn en Roos de Jong bundelden de krachten om samen de strijd aan te gaan met de nationale dames 4x. En dit pakte zeer goed uit. Hoewel drie van de vier dames een uur voor de finale van de 4x nog de strijd aan gingen voor de Ladies Trophy, werd er erg goed geroeid. De dames konden in het middenstuk prima meekomen met de nationale dubbelvier, maar moesten in de start en de laatste 500m wat toegeven.
1. KNRB, 2. De Maas (met Karolien en Roos de jong) 3. Nereus combi

BLM 2-
Nog geen 17 jaar maar wel al meeroeiend in het lichte onder 23 tweezonder veld; dat waren Sam van Bekkum en Hidde Meijer. Een erg knappe prestaties van de heren, die zich niet gek lieten maken en een goede race hebben laten zien. Eerder dit seizoen wisten de heren de Hollandia Roeiwedstrijden op hun naam te schrijven, nu werden ze tweede bij de oudere jongens.
1. Theta/Vidar, 2. De Maas, 3. Okeanos

BLW 1x, LW 1x
Annabel Oggel roeide op zaterdag lichte dames onder 23 jaar en op zondag lichte dames skiff. Op zaterdag werd er niet optimaal geroeid en werd Annabel vierde. Hoewel ze op zondag de finale niet haalde, heeft ze in haar voorwedstrijd wel een stuk beter en harder gevaren dan zij op zaterdag deed. Annabel kon deze keer goed meekomen met het veld en heeft de hele wedstrijd kunnen racen met de andere dames.

JM8+
Charles de Monchy, Wouter Wisbrun en David Jansen roeiden in een combinatie-acht (KNRB 1) en werden hiermee tweede achter KNRB 2. Uit de totaal 16 jongens wordt komende maand een acht geselecteerd die in het tweede weekend van juli uitgezonden gaat worden naar het junioren-EK als voorbereiding op het junioren-WK eind augustus in Rotterdam.

JM4-
De 16 jongens die door de KNRB geselecteerd zijn voor de voorlopige WK-selectie roeiden op zondag in vierzonders. David werd met zijn 4- tweede in de finale, Charles de Monchy derde en Wouter Wisbrun vijfde.
1.KNRB, 2. KNRB met David Jansen, 3. KNRB met Charles de Monchy

JM 2-
Hidde Meijer en Sam van Bekkum roeiden op zondag in het junioren veld. Ook daar behaalden ze de tweede plek, nu achter de Zwiterse 2-. De Zwitsers, met Nederlandse nationaliteit, proberen zich te kwalificeren voor het junioren WK in Rotterdam.
1.Basler, 2. De Maas, 3. Naarden

JM 1x
Totaal namen zes Maasroeiers deel in het junioren skiffveld; Machiel Oosterloo, Jeroen Smit, Philip Oggel, Allard Koster, Victor van Dam en Maarten Ruoff. Jeroen en Philip wisten knap de halve finale te bereiken en werden uiteindelijk elfde respectievelijk twaalfde van de 29 deelnemers. Machiel 14e, Allard 18e, Victor 27ste en Maarten 29ste.

JW8+
Ilse Feenstra roeide op zaterdag in de nationale juniorenacht naar winst in de finale van het juniorenveld. Met 20 seconden voorsprong werd er gewonnen van de tweede KNRB boot. Ilse Feenstra heeft zich hiermee geplaatst voor het junioren EK volgende maand.
1. KNRB 1, 2. KNRB 2, 3. Ric/Hoop/Amstel

JW4-
De nationale junioren dames roeiden allen in de 4- op zaterdag. Ilse werd met Amstel (Tommie en Mick) en RIC (Eve) tweede.
1. Tromp/Amstel/Viking, 2. RIC/Amstel/De Maas, 3. Spaarne/Willem 3/Salland/Zwolsche

JW 4x
De meisjes 15/16 boot van De Maas met Birgit Cornelissen, Jolien Feenstra, Pien Ruigrok en Adine de Keijzer werd in de A-finale derde. De meiden wisten goed mee te komen in het veld maar moesten de winnaressen, Viking, met zes seconden voor laten gaan.
1. Viking, 2. Willem 3, 3. De Maas

JW 2x
Op zaterdag roeiden Eefje Schelling en Tamar van Alten naar de tweede plek in de A-finale. Na een perioden van goede trainingen, konden de meiden veel beter racen dan dat op eerdere wedstrijden het geval was. Op zondag was het veld drukker bezet en wist de combinatieploeg met Willem 3 helaas nét geen finale te halen. Wel was er een stunt van Jolien Feenstra en Pien Ruigrok: de meiden wonnen de voorwedstrijd en werden tweede in de A-finale. De meiden roeiden heel overtuigend en wisten zelfs tot baantempo 35 te komen.
1. Amstel/Willem 3, 2. De Maas, 3. Viking

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven