SocieteitAanDeMaas2

Toertochten bij de Maas
Elk jaar maken we een agenda met toertochten waaraan ervaren roeiers kunnen deelnemen. Een aantal tochten organiseren we zelf.
In de toertochten kalender kunt u de tochten van dit jaar vinden.
Veel roei plezier!

<< Over Jeugdroeien bij De Maas>>
Roeiers behoren in Nederland al vanaf hun 27e jaar tot de Veteranen divisie. De Maas heeft dan ook een grote groep Veteranenroeiers, van verschillend roeiniveau. Vanuit de roeiopleiding ontstaan roeiploegen, maar ook uit de ‘horizontale invliegers’, meestal oud wedstrijdroeiers, ontstaan roeiploegen. Deze ploegen blijven vaak in min of meer gelijke samenstelling jaren op het water. Van tochten op zondagochtend over de Rotte met koffiepauze tot het starten van nationale en internationale wedstrijden met bijbehorend trainingsschema, alle varianten zijn te zien. De Veteranen roeiers zijn zeer actief en betrokken bij veel van wat de Vereeniging bindt.

2016Rio logoAfgelopen zaterdag is de Nederlandse Vrouwen acht, met daarin Wianka van Dorp, zesde geworden tijdens de finale. USA ging er, zoals verwacht, met de winst vandoor. Achter de sterke Amerikanen finishte Engeland en het brons ging naar Roemenië.

1. USA 6.01,49
2. GBR 6.03,98
3. ROU 6.04,10
4. NZL 6.05,48
5. CAN 6.06,04
6. NED 6.08,37

Hoewel de vrouwen acht zesde werd, laatste in de A-finale, heeft de nationale acht goed aangevallen vanaf het begin van de race. Op basis van de voorwedstrijd en herkansing was een medaille halen erg lastig. Voorafgaand aan de race liet Wianka weten: "het wordt een race van alles of niets". Na afloop bleek dit ook, in de eerste kilometer namen de Nederlandse dames brutaal de tweede positie in beslag. Helaas werd dit niet volgehouden en waren het USA, Engeland, Roemenië en Nieuw Zeeland die in de laatste kilometer voorbij schoven. Deelname aan de Olympische Spelen, wat al een zeer mooie prestatie is, was de afsluiting van een mooi seizoen voor Wianka. Er werd in april gewonnen op de eerste wereldbeker in Varese, zilver werd er veroverd op het Europees Kampioenschap en een tweede plek werd behaald op het Olympisch Kwalificatie toernooi.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven