SocieteitAanDeMaas2

Toertochten bij de Maas
Elk jaar maken we een agenda met toertochten waaraan ervaren roeiers kunnen deelnemen. Een aantal tochten organiseren we zelf.
In de toertochten kalender kunt u de tochten van dit jaar vinden.
Veel roei plezier!

<< Over Jeugdroeien bij De Maas>>
Roeiers behoren in Nederland al vanaf hun 27e jaar tot de Veteranen divisie. De Maas heeft dan ook een grote groep Veteranenroeiers, van verschillend roeiniveau. Vanuit de roeiopleiding ontstaan roeiploegen, maar ook uit de ‘horizontale invliegers’, meestal oud wedstrijdroeiers, ontstaan roeiploegen. Deze ploegen blijven vaak in min of meer gelijke samenstelling jaren op het water. Van tochten op zondagochtend over de Rotte met koffiepauze tot het starten van nationale en internationale wedstrijden met bijbehorend trainingsschema, alle varianten zijn te zien. De Veteranen roeiers zijn zeer actief en betrokken bij veel van wat de Vereeniging bindt.

2019 afroeien praktijk01Op donderdagavond 4 juli en zaterdagmiddag 6 juli vonden de eindexamens plaats voor het roeien in een meermansboot. Van de 33 kandidaten deden er 30 examen!

2019 afroeien praktijk02Onder toeziend oog van Pieter Wiltenburg (techniek) en Jacob Koster (stuurmanskunst) slaagden alle 30 kandidaten. De beide heren spaarden kosten noch moeite om de aangeleerde techniek nog ietsje te verfijnen.

Iedere kandidaat kreeg advies op maat voor de toekomst. Er werd zeer aandachtig naar geluisterd. Tenslotte bleken alle kandidaten geslaagd ende vreugde groot!
2019 afroeien praktijk03De afroeiers mogen nu, zij het onder begeleiding van andere Maasleden, zelfstandig roeien op de Rotte, maar hebben nog niet de mogelijkheid een boot af te schrijven. Zij zullen hiervoor moeten wachten tot 14 september.

De cursus verplaatst zich namelijk nu naar het rivierroeien op de Plantage om de Maas de baas te worden. Op die 14e september zullen de kandidaten roeiend in flottielje per wherry terugkeren naar de Rotte om hun diploma’s, de sleutel en de toegangscode voor het afschrijfboek op te halen.
De champagne wordt hier en daar al koud gezet.

2019 afroeien praktijk04Er volgen nog 2 optionele cursussen: de skiffcursus van 31 augustus tot 5 oktober, waarvoor zich al weer 30 enthousiaste cursisten hebben aangemeld en aansluitend daarop de boordroei-cursus van ongeveer 4 zondagen.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven