SocieteitAanDeMaas2

Toertochten bij de Maas
Elk jaar maken we een agenda met toertochten waaraan ervaren roeiers kunnen deelnemen. Een aantal tochten organiseren we zelf.
In de toertochten kalender kunt u de tochten van dit jaar vinden.
Veel roei plezier!

<< Over Jeugdroeien bij De Maas>>
Roeiers behoren in Nederland al vanaf hun 27e jaar tot de Veteranen divisie. De Maas heeft dan ook een grote groep Veteranenroeiers, van verschillend roeiniveau. Vanuit de roeiopleiding ontstaan roeiploegen, maar ook uit de ‘horizontale invliegers’, meestal oud wedstrijdroeiers, ontstaan roeiploegen. Deze ploegen blijven vaak in min of meer gelijke samenstelling jaren op het water. Van tochten op zondagochtend over de Rotte met koffiepauze tot het starten van nationale en internationale wedstrijden met bijbehorend trainingsschema, alle varianten zijn te zien. De Veteranen roeiers zijn zeer actief en betrokken bij veel van wat de Vereeniging bindt.

Fluisterend Goud: Bondscoach roeien Diederik de Boorder vertelt over zijn levensles

de boorder 610x350

Foto: Ellen de Monchy

Bizar. Althans vanuit Nederlands perspectief. Zo mogen de ervaringen van Diederik de Boorder in China gerust worden genoemd. In 2005 werd hij gevraagd om roeicoach te worden voor een provincie in China. Samen met zijn vrouw, Aukje, is hij dit avontuur aan gegaan en hij heeft hij geprobeerd de Westerse topsportcultuur over te brengen naar de Oosterse topsportcultuur. De huidige bondscoach roeien van Nederland schreef over zijn jaar in China het boek ‘Fluisterend goud’. Op maandag 25 november vertelt hij hierover in de Sociëteit.

Lees HIER het interview van NLroei redacteur Coen Eggencamp die onlangs met Diederik sprak over zijn boek.  

Programma:
19:00 uur diner (optioneel) á €26 p.p. soep + hoofdgerecht + glas wijn  
20:00 uur koffie
20:30 uur aanvang lezing

Graag aanmelden via DIT formulier. 
Introducees van harte welkom!

 

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven