Rotte Roei Competitie

RRC TrajectIn de wintermaanden wordt de Rotte Roei Competitie 7x georganiseerd. Er wordt geroeid over een afstand van 5 km op de Rotte, vanaf de Rottemeren richting Rotterdam. Er zijn 2 trajecten ... Als het goed weer is dan wordt er gestart bij de Eendrachtsmolen op de Rottemeren en is de finish vlak vóór de “scherpe bocht”. Op grond van veiligheid kan besloten worden te starten bij het gemaal, bij de Kooi nabij de Pekhuisbrug, en is de finish vlak vóór de Irenebrug. De RRC is bedoeld als trainingswedstrijd om iedereen te laten oefenen voor het wedstrijdvaren. Bovendien kan men aan de resultaten zien hoe men er in de training voor staat, wat betreft zijn roeien en zijn conditie.

In beginsel kan iedereen meeroeien. Door middel van een handicapsysteem (per boottype, per geslacht en per leeftijd) krijgt elke ploeg een eigen gecorrigeerde roeitijd. Op basis van de gecorrigeerde roeitijd krijgt elke roeier klassementspunten. Zo bouwt iedere deelnemer elke keer verder aan het eigen puntentotaal.

De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start op volgorde van het boegnummer. Startverschil is ca. 20 sec. Iedereen start achter elkaar in een volgorde die inhalen zoveel mogelijk voorkomt. Oplopende boten hebben voorrang.
Er kan in alle boottypes geroeid worden.
Voor het eindklassement tellen de 3 beste uitslagen in punten.

In beginsel wordt er op elke laatste zaterdag van de maand in de maanden september tot en met maart geroeid tenzij Kerst of Oud en Nieuw op die laatste zaterdag valt. Omdat de laatste RRC geroeid wordt op de zaterdag tussen de Head en de Skiffhead, kan het voorkomen dat wanneer daar geen week tussen zit, er niet op die zaterdag gestart kan worden. Op die betreffende zaterdagen word de RRC verschoven.
De eerste ploeg start om 10.00 uur.

Inschrijven kan via deze link op website onder vermelding van boottype en bootnaam.
De deelnemers selecteren zichzelf in de deelnemerslijst of, als men voor het eerst meedoet, zijn naam, volledige geboortedatum en naam van de vereniging nodig. Die dienen apart te worden opgegeven in het veld hiervoor.
Op de dag van de wedstrijd worden de boegnummers uitgereikt.

headfirstraceDe Rotte Roei Competitie houdt haar eerste wedstrijd op de Willem Alexander Baan en heeft deze gekoppeld aan een goed doel; de ondersteuning van het onderzoek naar Alzheimer.

ROTTERDAM HEAD FIRST

De wedstrijdformule is nieuw en gericht op deelname van alle roeiers die de competitie willen aangaan. De start is op zaterdagmiddag 23 september om 14.00 u en de muziek met borrel barst los om 16.30 u.
De boten kunnen op de trailer naar de baan, maar makkelijker is het om naar de steiger op de Rottemeren te roeien en daar de boot over te dragen om vervolgens naar de wedstrijd te gaan. Voor de terugtocht is een trailer beschikbaar die de boten weer bij de loods zet, de roeiers worden die dag met een busje teruggebracht.

Blikken worden uitgereikt aan de dagwinnaars in de twee afstanden per klasse. De 4500m wedstrijd geldt daarnaast mee in de Rotte Roei Competitie.

Het bestuur van de Maas heeft het voornemen om hier het jaarlijkse wedstrijdtreffen op de Willem Alexander Baan van te maken! Daarom een dringende oproep aan alle (wedstrijd) roeiers om deze zaterdagmiddag mee te doen en het evenement te doen slagen. Het is de bedoeling dat de regionale verenigingen in de organisatie gaan participeren zodat het een interessante jaarlijkse regionale wedstrijd wordt.

Inschrijven kan via de Maas, Rotte Roei Competitie en via de site; www.Rotterdamheadfirst.nl. In alle gevallen worden de inschrijvingen naar de laatste site doorgeleid om een eenmalige inschrijfgeld voor het goede doel te doen ( € 25,- p.p). De uitgave is vergeten voor je het weet .

DOET ALLEN MEE !!!!!!!

In het kort:
• 23 september 2017 vanaf 13.00 uur
• Locatie Willem Alexander Baan
• Afstanden: 4500m – telt mee voor de RRC- en 500m sprint - apart blik per klasse -
• Alle boten en roeiers combinaties zijn mogelijk door de correctiefactoren
• Boten kunnen op botenwagen voor de terugreis naar de Maasloods aan de Rotte
• Pendelbusjes voor de terugreis naar de Maasloods
• Blikuitreiking voor alle klassen einde middag met snacks, borrel en muziek
• Inschrijfgeld € 25,- p.p.
• Roei voor het goede doel: Alzheimeronderzoek!

Programma
14.00 uur Start 4500m
15.30 uur Start 500m
16.00 uur Einde wedstrijden
16.30 – 18.30 uur Borrel en muziek

Inschrijven
Via de website van de Maas – Rotte Roei Competitie
www.de-maas.nl/index.php/nl/rotte-roeicompetitie 

Steun Alzheimeronderzoek
De Willem-Alexander Baan staat 23 september 2017 voor de vijfde keer in het teken van roeien voor het goede doel: onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, neemt de komende jaren sterk toe. Wetenschappelijk onderzoek biedt de enige oplossing om een behandeling voor deze ziekte te vinden.

Daarom gaan roeiers, met en zonder ervaring, met elkaar de strijd aan en proberen daarbij zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Roei mee tegen Alzheimer!

Voor meer informatie over Alzheimeronderzoek
bezoek onze website: www.erasmusmc.nl/alzheimercentrum/ 

Voor meer informatie;
Jouke Post Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Laura van der water Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Webcam

Op de roeilocatie aan de Rotte is een webcam opgehangen, o.a om te zien of er zich ijs voor het vlot bevindt. Om de webcam te kunnen bekijken is het nodig in te loggen met dezelfde naam/wachtwoord-combinatie als voor het Afschrijfboek.

Ga naar boven