Gebouw

Het in Jugendstil gebouwde Sociëteitsgebouw van de KR&ZV "De Maas", ontworpen door de Rotterdamse architecten Barend Hooijkaas jr. en Michiel Brinkman, werd in 1908 gebouwd. Het schitterende gebouw, sinds 2000 een rijksmonument, was inmiddels al de derde locatie voor de in 1851 opgerichte Vereeniging. In verband met de snelle noodzakelijke uitbreiding van de Rotterdamse haven was de Vereeniging gedwongen de in 1885 gebouwde Sociëteit op Katendrecht weer achter te laten, het eerste ‘clubhuis’ van de Vereeniging was het pand waar thans het Wereldmuseum aan de Willemskade is gehuisvest.

Activiteiten

Buiten een aantal vaste jaarlijkse evenementen zoals het Heerendiner, de Verjaardag van de Vereeniging en het Wilddiner worden door de Sociëteitscommissie vele activiteiten georganiseerd. Tenzij uitdrukkelijk vermeld zijn alle evenementen voor alle leden toegankelijk en in een aantal gevallen ook voor introducees. De leden worden voortdurend op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.

Organisatie

Directeur – Max Riezouw –
(max@societeitaandemaas.nl, telefoon 010 - 4124922)
Reserveringen & Clubactiviteiten – Adriana Milea –
(reserveringen@societeitaandemaas.nl, telefoon 010 - 4124922)
Voor offertes, reserveringen, vragen, suggesties etc.

Ondervoorzitter Sociëteit – Leon de Veld –
(ldeveld@gmail.com) bestuurs gerelateerde zaken
Sociëteitscommissaris - Bas Goedvree –
(basgoedvree@gmail.com) organisatie evenementen

 

In het onderstaande overzicht treft u de reeds geplande sociëteitsactiviteiten voor de komende periode. Er worden voortdurend nieuwe activiteiten ingepland waarvan u via de email op de hoogte zal worden gehouden. Ontvangt u nog niet de updates via email? Meldt u dan aan voor de mailinglist door een mail te sturen naar het Secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tips en ideeën zijn van harte welkom. U kunt deze doorgeven aan het Secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Vrijdag 29 september                   Vooruitblik op de Volvo Ocean Race 2017-2018 en ontwikkelingen in de topzeilsport

Zaterdag 30 september                Het jaarlijkse “Stoere Vrouwen” diner met o.a. live band, heerlijke cocktails

Maandag 2 oktober                       Lezing door Henk van der Linden over “Verzoening in Chatham”

Vrijdag 6 oktober                            Comedy Kitchen op de Maas met topcomedians Dian Liesker, Jennifer Evenhuis en Soula Notos

Donderdag 26 oktober                 Concert door de “Classic Young Masters” bestaande uit de talentvolle pianiste Gabrielė Žemaitytė en zangeres Maria Warenberg.

Maandag 6 november                  Filmconcert “Onder Zeil” aan boord van de enorme viermastbark Pamir in 1930 en beklim zijn 40 meter hoge masten op volle zee met pianist Yvo Verschoor

Zaterdag 18 november                 “Movie Stars” Wilddiner!

Maandag 27 november                Cleveringa Lezing door Ard van der Steur met als thema “Preasidium Libertatis”

Maandag 11 december                Lezing door Paul de Krom, CEO TNO Executive Board

Maandag 18 december                Maas kerstborrel!

 

Ga naar boven