Gebouw

Het in Jugendstil gebouwde Sociëteitsgebouw van de KR&ZV "De Maas", ontworpen door de Rotterdamse architecten Barend Hooijkaas jr. en Michiel Brinkman, werd in 1908 gebouwd. Het schitterende gebouw, sinds 2000 een rijksmonument, was inmiddels al de derde locatie voor de in 1851 opgerichte Vereeniging. In verband met de snelle noodzakelijke uitbreiding van de Rotterdamse haven was de Vereeniging gedwongen de in 1885 gebouwde Sociëteit op Katendrecht weer achter te laten, het eerste ‘clubhuis’ van de Vereeniging was het pand waar thans het Wereldmuseum aan de Willemskade is gehuisvest.

Activiteiten

Buiten een aantal vaste jaarlijkse evenementen zoals het Heerendiner, de Verjaardag van de Vereeniging en het Wilddiner worden door de Sociëteitscommissie vele activiteiten georganiseerd. Tenzij uitdrukkelijk vermeld zijn alle evenementen voor alle leden toegankelijk en in een aantal gevallen ook voor introducees. De leden worden voortdurend op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.

Organisatie

Directeur – Max Riezouw –
(max@societeitaandemaas.nl, telefoon 010 - 4124922)
Reserveringen & Clubactiviteiten – Adriana Milea –
(reserveringen@societeitaandemaas.nl, telefoon 010 - 4124922)
Voor offertes, reserveringen, vragen, suggesties etc.

Ondervoorzitter Sociëteit – Leon de Veld –
(ldeveld@gmail.com) bestuurs gerelateerde zaken
Sociëteitscommissaris - Bas Goedvree –
(basgoedvree@gmail.com) organisatie evenementen

2018 4 societeiten rallyVoor het eerst in een aantal jaar wordt er weer een Sociëteitenrally georganiseerd. Het initiatief tot de heroprichting komt van Sociëteit De Witte, waar de rally een onderdeel van het lustrumjaar vormt. De organisatie benaderde naast De Maas ook de Koninklijke Nederlandsche Zeil & Roeivereeniging en de Industrieele Groote Club. De rally is opengesteld voor deelnemers met een auto van dertig jaar of ouder, maar om het niet geheel ontoegankelijk te maken is ook uw cabriolet welkom bij deze eerste nieuwe editie van de Vier Sociëteiten Rally.

Op zaterdag 2 juni 2018 komen maximaal 75 equipes bij elkaar op het landgoed van Cor van Zadelhoff, waar het Healey Museum gevestigd is. Daar volgt een ontvangst met koffie, waarna de sport- en de tourklasse beide hun eigen weg vinden naar de lunchlocatie (die voor de spanning nog even geheim is). Na de lunch wordt de rit voortgezet langs een speciale proef, waarna de finish aan het eind van de middag bij Sociëteit De Witte in Den Haag plaatsvindt. Aansluitend is er een diner met alle deelnemers (daarbij zijn ook de familieleden welkom tegen bijbetaling).

Deelname aan de rally, inclusief koffie, lunch en diner kost €200,- per equipe van twee personen (bestuurder en navigator). Eventuele extra inzittenden van de auto moeten hun versnaperingen apart afrekenen. Bij inschrijving na 15 februari kost deelname €235 per equipe en na 15 maart kost de inschrijving €250. Na die laatste datum is afzeggen ook niet meer mogelijk (er volgt dan geen ‘refund’). Elke equipe moet minimaal één lid van een van de organiserende Sociëteiten aan boord hebben.

Schrijf u snel in, zodat De Maas met een grote groep deelnemers aanwezig kan zijn.

Inschrijven kan via www.societeitenrally.nl 

 

Ga naar boven