2018 IndoorHet is inmiddels een vaste training in het wedstrijdprogramma: de indoortraining. Zeven jaar geleden vond de start plaats van de training onder leiding van onder andere Herman Wilton, Annick Taselaar en Caroline Boelen. Het begon indertijd met de wedstrijdroeiers, maar enige tijd later vonden maasjeugdleden ook de weg naar de indoortraining. Intussen zeker niet meer weg te denken zijn ook de veteranen die zich onder bezielende leiding van Herman Wilton in het zweet werken. Inmiddels wordt de indoortraining steeds professioneler en wordt er continu gezocht naar verdere verbeteringen.

Het zijn juist de oefeningen op het land die zorgen voor een betere techniek in de boot. Zonder een goede core-stabiliteit is het lastig om een boot hard te laten varen. Zonder een goede indoor-/krachttraining is het lastig om technisch te verbeteren in de boot. Daarnaast fungeert een dergelijke training als blessurepreventie. De kracht van de indoortraining is dat zowel beginners en WK-sporters zichzelf er altijd kunnen verbeteren. Als de tijdsduur van de oefening 60 seconden bedraagt, kan ieder individu variëren in aantal herhalingen of het gewicht (indien de oefening met méér gewicht uitgevoerd wordt dan het lichaamsgewicht). Maar, dit geldt ook bij de krachttraining: wanneer 12 herhalingen worden uitgevoerd bij een oefening, kan er gevarieerd worden in gewicht om zodoende de intensiteit van de training te bepalen. Op deze manieren wordt de training intensiever of kan de training ook juist een hersteltraining zijn met focus op uitvoering.

Hoewel de zomer zeker nog niet ten einde is, kan men zich al opgeven voor de indoortraining welke start op dinsdag 6 november 2018 en duurt tot en met 26 februari 2019. Op alle dinsdagen vindt deze training plaats, onder leiding van Herman Wilton, in de gymzaal aan de Pergolesilaan. In principe vindt er geen training plaats op 25 december, maar onderschat het enthousiasme van onze indoortrainer niet.

Dinsdag, locatie: Pergolesilaan
Training 1: 18.00uur-19.00uur
Training 2: 19.30uur-20.30uur
(gewijzigde tijden)

Er geldt een eigen bijdrage: veteranen betalen € 70,-- en jeugdleden betalen € 35,-- er zal door het secretariaat een factuur gestuurd worden.
Opgeven voor de indoor kan door te mailen naar Elsa de Winter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en vermeld daarbij gewenste trainingsmoment.

Ga naar boven