SocieteitAanDeMaas2

ROTC-soc02bDe Veerhaven is altijd al een prachtige plek waar veel varend erfgoed ligt afgemeerd, maar 2 x per jaar ligt de haven éxtra vol met zo’n beetje alle grote klassieke zeilschepen die Nederland rijk is. De “Race of the Classics” is inmiddels een bekend fenomeen, waarbij ca. 500 studenten in het voorjaar en ca. 680 young professionals in het najaar tegen elkaar racen met de mooiste zeilschepen van Nederland. De studententeams vertegenwoordigen hun universiteiten/hogescholen, de young professionals worden door hun bedrijven afgevaardigd. IJs en weder dienende steken de twee- en driemasters over naar Ipswich, maar anders wordt een pintje gepakt in Oostende of wijken ze uit naar bijv. de Wadden. Een prachtige manier om elk jaar weer vele (oudere-)jongeren enthousiast te maken voor de zeilsport, iets waar De Maas graag een steentje aan bijdraagt.

De Maas verwelkomde daarom op 13 oktober 2015, één dag voor de start de ‘ROTC’ organisatie en de schippers en vaste bemanningen van de schepen op de Sociëteit.
Na een gezellige lunch in een volle Grote Zaal en een groepsfoto gingen alle crews weer de kou in (gewapend met een fles Berenburg, dat wel), om verder te gaan met de voorbereidingen. De volgende dag werd vanaf Zr. Ms. Urania, het zeilend opleidingsschip voor adelborsten van het Koninklijk Instituut voor de Marine, dat ook meevoer, het startschot gelost precies voor de Sociëteit. Op 4 april 2016 start de studenten editie, wederom vanuit de Veerhaven. Een geweldig mooi gezicht, we kunnen iedereen aanraden om een kijkje te komen nemen!

Voor meer informatie: www.rotc.nl

Ga naar boven